چرایی اقدام ضد صهیونیستی چین درباره جنگ غزه-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد
یادداشت وانگ مو یی، تحلیلگر چینی؛

چرایی اقدام ضد صهیونیستی چین درباره جنگ غزه

اقدام چین در مخالفت و رد پیش‌نویس قطعنامه آمریکا علیه مقاومت در غزه در راستای سیاست پکن در زمینه حمایت از برقراری صلح در غرب آسیا و آمریکا به دلیل سیاست‌های ظالمانه خود مسئول تنش در آن منطقه است.
وانگ مو یی؛ تحلیلگر چینی
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۹ - ۰۹ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 31
کد خبر: ۲۱۰۸۶۵

چرایی اقدام ضد صهیونیستی چین درباره جنگ غزه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ شورای امنیت سازمان ملل متحد چهارشنبه گذشته پیش نویس قطعنامه آمریکا را درباره غزه تصویب نکرد، زیرا امارات، روسیه و چین به آن رأی منفی دادند و آرای برزیل و موزامبیک ممتنع بود. تنها 10 کشور حامی آمریکا پیش نویس قطعنامه را تأیید کردند.


مخالفت چین با پیش نویس قطعنامه پس از مشورت با تعدادی از کشورهای عربی انجام شد و این باور وجود دارد قطعنامه آمریکا روح قطعنامه های قبلی سازمان ملل متحد را نقض می کند و جامعه بین المللی را به جای اتحاد، به وادی تفرقه می کشاند و زمان مناسبی برای تصویب آن نیست.

از زمان شکست طرح صلح ادعایی آمریکا در سال 2000 میلادی، رژیم صهیونیستی به طور فزاینده ای به دنبال تخریب نوع روابط با فلسطینیان در سرزمین های اشغالی است


درواقع، پیش نویس قطعنامه آمریکا راه حلی برای آتش بس ارائه نمی داد و  چین معتقد است، باعث تشدید جنگ می شد که بهای سنگین آن را باید غیرنظامیان پرداخت کنند. همچنین در پیش نویس قطعنامه بمباران بی محابای رژیم صهیونیستی محکوم نشد، آمریکا حتی خواستار تحقیق درباره جنایت قتل عام کودکان، زنان و بیماران در بیمارستان الاهلی نیست و درخواستی برای رفع محاصره غزه مطرح نمی‌کند.


اقدام چین در مخالفت و رد پیش نویس قطعنامه آمریکا علیه مقاومت در غزه در راستای سیاست پکن در زمینه حمایت از برقراری صلح در غرب آسیا و آمریکا به دلیل سیاست های ظالمانه خود مسئول تنش در آن منطقه است. رژیم صهیونیستی به دلیل حمایت واشنگتن در سال های اخیر به طور فزاینده ای حملات سیاسی، نظامی و امنیتی اش را علیه فلسطینیان افزایش داده است.


از زمان شکست طرح صلح ادعایی آمریکا در سال 2000 میلادی، رژیم صهیونیستی به طور فزاینده ای به دنبال تخریب نوع روابط با فلسطینیان در سرزمین های اشغالی است که این موضوع حل موضوع فلسطین را دشوارتر می کند. محاصره طولانی مدت و عملیات نظامی در راستای اشغال غزه به وسیله رژیم صهیونیستی از سال 2007 تا 2018 میلادی باعث مشکلات زیادی برای ساکنان غزه شده است.


مدتی است حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی برای حفظ نفوذش در غرب آسیا افزایش یافته، در حالی که خودش به عقب نشینی راهبردی از منطقه ادامه می دهد و حق فلسطینیان را برای تشکیل کشور مستقل نادیده می گیرد. آمریکا به رژیم صهیونیستی برای ادامه شهرک سازی ها چراغ سبز نشان می دهد تا دائم به مردم فلسطین و سرزمینشان حمله کنند؛ در این راستا ارتش و پلیس صهیونیستی بارها متعرض مسجدالاقصی و سایر مکان های مقدس قدس اشغالی شده است.


آمریکا همچنین برخی کشورهای عربی را به شدت زیر فشار قرار داد تا توافق ابراهیم را با رژیم صهیونیستی امضا کنند و به عادی سازی روابط نزدیک شوند.  همه این موارد به تنش بیشتر و وقوع در منطقه منجر شده است.


پس از تشدید درگیری، واشنگتن چشم خود را به روی بحران انسانی در نوار غزه بست و هم زمان به تقویت حمایت نظامی خود از رژیم صهیونیستی ادامه داد؛ درواقع اقدامات آمریکا چیزی جز ریختن نفت بر روی آتش نیست.


از دوازدهم ماه جاری میلادی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا سفرش را به غرب آسیا آغاز و از سرزمین های اشغالی، اردن، قطر، بحرین، عربستان و امارات بازدید کرد. وی از سران این کشورها خواست حملات حماس را محکوم کنند. در مقابل، عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر به صراحت به بلینکن گفت، اقدامات رژیم صهیونیستی فراتر از اصل حق «دفاع از خود» و درواقع، کشتار جمعی ساکنان نوار غزه است. می توان گفت، آمریکا نقش سازنده ای در آرام کردن اوضاع نداشته است و تحرکاتش به وخامت بیشتر اوضاع منجر خواهد شد.

پس از تشدید درگیری، واشنگتن چشم خود را به روی بحران انسانی در نوار غزه بست و هم زمان به تقویت حمایت نظامی خود از رژیم صهیونیستی ادامه داد


پیش از ارائه پیش نویس آمریکا، 16 اکتبر پیش نویس دیگری با هدف آتش بس بشردوستانه در غزه در شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح شد که رأی نیاورد. مضمون پیش نویس محکوم کردن عملیات هدف قرار دادن غیرنظامیان و درخواست آزادی همه گروگان‌ها از هر دو طرف بود و از همه کشورها می‌خواست مانع ایجاد کریدورهای بشردوستانه در نوار غزه نشوند.


حتی این پیش نویس به دلیل حق وتوی آمریکا و انگلیس تصویب نشد. نماینده چین در سازمان ملل متحد با ابراز تأسف عمیق از توافق نداشتن بر سر پذیرش اقدام بشردوستانه تأکید کرد، موضوعات بشردوستانه نباید سیاسی شود و حفاظت از غیرنظامیان باید در اولویت همه طرف ها باشد.


شورای امنیت سازمان ملل متحد برای دومین بار در 18 اکتبر پیش نویس قطعنامه آتش بس بشردوستانه در غزه را تصویب نکرد، آن هم با وجود اینکه 12 کشور ازجمله چین به آن رأی مثبت دادند. این بار نیز آمریکا که حق وتو دارد، به آن رأی منفی داد. این روند نشان دهنده بی تفاوتی مطلق واشنگتن نسبت به فاجعه انسانی ای است که مردم فلسطین از آن رنج می برند.


درگیری در نوار غزه همچنان ادامه دارد و احتمالاً در آینده تشدید خواهد شد. این موارد بار دیگر ثابت می کند آمریکا و کشورهای غربی به دلیل تعصبشان به طرف خاصی در پوشش صلح قادر به دستیابی به صلح و ثبات واقعی نیستند و همچنین ماهیت راهبرد جدید آمریکا را در غرب آسیا آشکار می کند.


آمریکا و دیگر کشورهای غربی باید بدانند تا زمانی که موضوع فلسطین حل نشده است، صلح واقعی در منطقه برقرار نخواهد شد و باید فوری سیاست مغرضانه خود را در قبال رژیم صهیونیستی متوقف کنند.

 

ارسال نظر